WHO DO YOU THINK I AM ?

BEN KİMİM ? AZ KEYİF, AZ BİLGİ PAYLAŞIMI BİR TUTAMDA UĞRAŞ OLSUN DEDİM... VE ŞİMDİ KARŞINIZDAYIM.... BENLE İLGİLİ DETAYLAR SONRA... ŞİMDİ BİRAZ BLOGLA UĞRAŞMA ZAMANI BEN 3 KONUDAN YOLA ÇIKTIM...CINEMA & YEMEK & SHOPPING... YEMEK YEMEK İSTİYORSUNUZ YADA YENİ YERLER KEŞFETMEK YADA EVDE GÜZEL AMA KOLAY TARİFLER YAPMAK...

8 Şubat 2011 Salı

ÇİN USÜLÜ DÜRÜM // FÜZYON MUTFAĞI

MALZEMELER; ( 4 KİŞİLİK)

  • 4 ADET İNCE BİFTEK
  • 2 TANE KIRMIZI BİBER 
  • 2 TANE KABAK
  • 2 TANE PIRASA
  • 10 TANE MANTAR
  • 2 TANE HAVUÇ ( ORTA BOY) 
  • SOYA SOSU
  • ZEYTİNYAĞI 
  • TUZ
  • LAVAŞ 


YAPILIŞI; BİFTEK VE SEBZELER JULYEN USULÜ DOĞRANIYOR.VOG TAVAYA 1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI KABAKLARI AZ PİŞİR DAHA SONRA PIRASALARI EKLE. AYRI BİR VOG TAVADA 2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI , HAVUÇLARI PİŞİR. HAVUCUN SUYU ÇIKIP RENGİ DEĞİŞİNCE KIRMIZI BİBERLER 2 DAKİKA PİŞTİKTEN SONRA MANTARLAR VE SOYA SOSU  İLAVE EDİLİR. BORCAMA PİŞEN PIRASA VE KABAKLAR DÖŞENİR.1 KAŞIK ZEYTİNYAĞI VE JÜLYEN USULÜ DOĞRANMIŞ ETLER  VE TUZ EKLENİR.VOG TAVADA PİŞİRİLİR . 

BORCAMA ; PIRASA PİŞEN KABAKLARI YAYIP SONRA ÜZERİNE DİĞER VOG TAVADAKİ ETLERİN OLDUĞU TAVADAKİLER EKLENİR.

LAVAŞIN İÇİNE MALZEMELER KONUR VE DÜRÜM GİBİ SARIP 3 TANE KÜRDAN KONUR.SONRA SARILAN DÜRÜMLER BORCAMA YERLEŞTİLİR.MALZEMENİN SUYU ÜZERİNE FIRÇA İLE SÜRÜLÜR. SONRA 2 DAKİKA FIRINA SADECE DÜRÜMLERİN ISINMASI İÇİN ATILIR. 

İSTERSENİZ ; DÜRÜME SARARKEN HARDAL EKLENBİLİR. FIRINA VERİRİKEN ÜZERİNE KAŞAR YADA PERMASAN PEYNİRİ İLAVE EDİLEBİLİR.

NOT : BU TARİFİN GÜZEL TARAFI İÇİNDE SOĞAN YOK VE BEN PIRASA SEVMEYEN BİR İNSAN OLARAK BAYILDIM .PIRASA SOĞAN YERİNE GEÇİYOR.

SEVGİLER ;

AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder